Главная ЧП и Криминал Вілкул і «золотий» пісок

Вілкул і «золотий» пісок

Департамент розвитку інфраструктури міста виконкому Криворізької міської ради 10 січня за результатами тендеру замовив ТОВ «Весташляхбуд» утримання автошляхів міста на 54,63 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».На січень-квітень і листопад-грудень замовили прибирання проїжджої частини, очищення доріг від снігу, перевезення снігу і сміття, ручне сколювання льоду на проїжджій частині, ручне і машинне посипання дорожнього покриття протиожеледними матеріалами тощо.

Послуги оплачуватимуть із відстрочкою до 180 банківських днів після їх надання.

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, ціни суттєво перевищують ринок.

  • Сіль коштує 1 700 грн./т. На нещодавньому тендері Дніпровської міськради сіль була на чверть дешевшою – 1 377 грн./т. А в листопаді Вишгородська міськрада придбала її по 1 049 грн./т із ПДВ. Без податку це склало би 874 грн./т, що майже вдвічі дешевше.
  • Пісок обійдеться криворіжцям у 787 грн./куб. м, що втричі дорожче від середньої ринкової ціни у 250 грн./куб. м без доставки.
  • Бішофіт замовили по 20 тис грн./т. У відкритих джерелах його продають розфасованим у мішки по 25 кг щонайбільше по 17 500-18 000 грн./т, що на 11-14% дешевше.

Ціна угоди на 0,7% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 55,00 млн грн.

Монополіст ремонту й утримання доріг у Кривому Розі «Весташляхбуд»належить Ганні Лаврешиній з Кривого Рогу і ТОВ «Грінфорт-С» Самвела Єганяна з Одещини.

Лаврешина володіє ТОВ «Нара» з Надією Любоненко і Наталією Євсюковою. Свого часу «Нарою» керував Ігор Лаврешин, а нині директором є Олександр Євсюков, обидва –  помічники нардепа від «Опозиційного блоку» Костянтина Павлова. Раніше гендиректором «Нари» був колишній мер Кривого Рогу та екс-нардеп від Партії регіонів Юрій Любоненко.

Павлов свого часу був заступником Юрія Любоненка та Юрія Вілкула на посаді мера, однак і після того ці троє продовжують разом брати участь у заходах у Кривому Розі.

До 2012 року «Весташляхбудом» співволоділа Каріне Сардарян – дружинаодеського бізнесмена Сурена Сардаряна. Останнього пов’язує багаторічна дружба і спільні бізнес-інтереси з криворізьким мером Юрієм Вілкулом, а також його сином, екс-губернатором Дніпропетровщини, а нині нардепом від «Опозиційного блоку» Олександром Вілкулом.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Територія-Д», засновниками якого є Данило Ковалевський і ТОВ «Торонадо-Л.Т. Сервіс» Олександра Ковалевського, Наталії Дзюби і Сергія Банкожитенка. Раніше співвласником останньої фірми був син екс-начальника ДП «Дніпропетровський облавтодор» Тарас Палій – директор «УПС» Дмитра Култишева.

Оставьте комментарий

Your email address will not be published.